ENTREPRENØR/GRUNDER

På denne siden finner du artikkelserier knyttet til det å være entreprenør og grunder.

Artikkelseriene kan du lese som en lærebok ved å starte med den første artikkelen og klikke til neste artikkel nederst på siden. Under hver enkelt artikkel finner du en fullstendig innholdsfortegnelse over alle artiklene i serien.

Entreprenør

wp-content/uploads/ansvarlig-selskap.jpg

Gründerskolen

En artikkelserie som tar for seg det du trenger å vite om selskapsetableringen. En artikkelserie spesielt skrevet for grundere. Her går vi gjennom alt fra valg av selskapsform, firmanavn til styre og selve registrerings prosessen.

Antall artikler: 22 artikler

wp-content/uploads/styre-1.gif

Corporate Governance

Hva er corporate governance (eierstyring), hvordan utføre eierstyring, hva er de viktig å huske på i denne sammenheng og hvordan gå frem for å komme trygt i mål?

Antall artikler: 28 artikler

Finansiering

I denne artikkelserien går vi igjennom hvilke finansieringkilder som finnes og hvordan de virker, slik at du har kunnskapen du trenger for å velge korrekt finansiering til ditt selskap eller investering.

Antall artikler: 34 artikler

wp-content/uploads/aksjeselskap.gif

Registrering av selskap

En gjennomgang av hvordan du går frem for å registrere et norsk selskap og hva du må huske på i denne forbindelse. Artikkelserien inngår som en del av grunder-skolen.

Antall artikler: 11 artikler

wp-content/uploads/marked-suksessfaktor-300x188.jpg

Gründerens suksesskriterier

En gjennomgang av hva som skal til for å få suksess med en forretningside. Vi går her igjennom de vanligste suksesskriteriene.

Antall artikler: 6 artikler

wp-content/uploads/forhandlingmote-300x150.jpg

Driftsfasen til selskapet

I denne delen av grunderskolen tar vi for oss driftsfasen som starter i det øyeblikket selskapet er startet. Vi vil her gå igjennom hva som det er viktig å ha i orden før man går inn i denne fasen og hva hvilke utfordringer denne fasen vil by på.

Antall artikler: 9 artikler

Planleggingsfasen til grunderen

Skal selskapsetableringen som skal realisere forretningsideen bli en suksess på etableringen planlegges skikkelig. Dessuten er det rimeligere å gjøre feilene på papiret istedenfor i det virkelige liv hvor feilene kan bli katastrofale.

Antall artikler: 16 artikler

wp-content/uploads/ansvarlig-selskap.jpg

Etableringsfasen

En gjennomgang av etableringsfasen til oppstartsbedrifter, dvs. hva eierne må gjøre for å etablere selskapet som et aktivt selskap

Antall artikler: 11 artikler

wp-content/uploads/for-du-starter-300x127.gif

Research fasen

En gjennomgang av hva som må gjøres for å avgjøre om man skal gå videre med forretningsideen eller ikke.

Antall artikler: 20 artikler

wp-content/uploads/partner.jpg

Partner fasen

Partnerfasen går ut på å knytte til seg alle de kontaktene og partnerne entreprenøren trenger for å kunne realisere sin forretningside,

Antall artikler: 10 artikler

Innovasjonens suksessfaktorer

Totalt finnes det 9 faktorer som avgjør om en innovasjons- og entreprenørprosess blir en suksess eller ikke. I denne artikkelserien går vi igjennom disse suksessfaktorene.

Antall artikler: 12 artikler