Domene og webhotell fra OnNet.no

suksess-innovasjonRundt de 6 kritiske suksesskriteriene som avgjør om en innovasjon, enten den lanseres i et veletablert selskap eller gjennom et nyetablert selskap, blir en suksess eller ikke finnes det tre kritiske rammebetingelser som også må være på plass. Disse er ledelse, motivasjon og timing.

Ledelse

Selv den beste idè kan mislykkes, hvis ledelsen (entreprenøren) ikke har karismaen, kompetansen og erfaringen som kreves for å realisere planen. Motsatt kan en middelmådig idè bli en økonomisk kjempesuksess hvis de som leder selskapet har de rette egenskapene og innstillingen.

Det er derfor ingen tilfeldighet at investorer sier at de IKKE investerer i ideer, men i personene bak ideen. For å avgjøre om en innovasjon har forutsetninger for å lykkes må vi vurdere konseptets ledelse.

Vi snakker ikke her bare om innovasjonslederen som ofte er entreprenøren selv hvis innovasjonen gjennomføres gjennom å etablere et selskap som skal realisere forretningsideen, men om ledelsen av alle delene av innovasjons– og entreprenørprosessen

Start prosessen med å stille deg selv følgende spørsmål:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.