Overskriften er halve jobben!

overskrift

Overskriften skal trekke til seg målgruppens oppmerksomhet og avgjør om mottakeren finner det verdt å brukt tid på å lese, høre eller se resten av budskapet.

landing-page-headline1Overskriften forteller om resten av siden er verdt å spandere tid på. Statistikk viser at gjennomsnittlig fem ganger så mange leser overskriften som brødteksten. Selger ikke overskriften produktet har du derfor kastet bort opptil 80% av pengene dine.

Overskriften bør derfor gjøre en av to ting:

  • Den må love en fordel
  • Den må pirre nysgjerrigheten

Her er en overskrift som gjør begge deler:

“How to win friends and influence people !”

Alle vil ha venner og alle vil ha innflytelse på mennesker. Denne overskriften ble derfor også en bestselger.

Innen reklamekretser sier man ofte: “Har jeg ti dager på meg til å skrive en viktig annonse, bruker jeg ni dager på overskriften og en dag på teksten.” Dette sier litt om overskriftens betydning. Den er, sammen med illustrasjonen, annonsens være eller ikke være. Engasjerer man leserne med en god overskrift og illustrasjon, blir også salgsargumentene i brødteksten lest.

Her følger noen tips og råd på hvordan man kan lage overskrifter som “selger”:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander

Kjetil Sander

Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.