Domene og webhotell fra OnNet.no

Herzbergs tofaktorteori ledet fram til et viktig arbeidsmiljøprogram kalt jobb-berikelse. Jobb-berikelse kan defineres som systematiske programmer for å tilføre arbeidet mer positivt innhold, samt unngå negativt innhold.

Hvis arbeidsoppgavene til hver enkelt blir for smale, fragmenterte eller innskrenkende vil arbeidet bli oppfattet som kjedelig og meningløse. Noe som alltid vil resultere i dalende produktivitet og flere konflikter. Et effektivt virkemiddel i slike situasjoner er å foreta en omfordeling av arbeidsoppgavene, slik at alle får et arbeid som de finner meningsfylt og motiverende. Jobbutvidelse og Jobb-berikelse er to merkelapper som ofte er brukt til å beskrive tiltak i denne retningen.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.