Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Hvilke informasjonssystemer en virksomhet trenger er avhengig av hva virksomheten holder på med, antall ansatte, konkurransesituasjonen og en rekke andre faktor som det tar for lang tid å komme inn på her.

Tommelfingerregler

Når dette er sagt, gjelder det allikevel noen tommelfinger regler for hvilke informasjonssystemer enhver virksomhet trenger. Disse er:

Må dekke tre organisasjonsnivå

Ulike ledere og beslutningstakere trenger ulik informasjon, noe som virksomheten må ta hensyn til når valg av informasjonssystemer skal foretas.

Topp-lederne trenger en type informasjon, mens mellomlederne og dem på gulvet trenger en helt annen informasjon. For å dekke alles informasjonsbehov er det viktig å kartlegge informasjonsbehovet til såvel topp-ledelsen som mellomlederne og den operative kjernen på gulvet.

Må dekke tre tidsperspektiv

Når virksomheten skal legge sine langtidsplaner og trekke opp kursn for hele virksomheten trenger de strategisk informasjon for å kunne treffe sine strategiske beslutninger. Når virksomhetens markedsplaner og salgsbudsjett skal settes opp trenger beslutningstakerne ikke strategisk informasjon, men taktisk- og operativ informasjon om markeds- og salgsutviklingen. Ulike beslutninger krever derfor ulike typer informasjon.

Når virksomhetens informasjonsbehov skal kartlegges er det derfor viktig at vi legger vekt på å kartlegge hvilken informasjon på et strategisk-, taktisk- og operativt nivå beslutningstakerne trenger.

Overordnet målsetning

Det overordnede målet for virksomhetens informasjonssystem er å sikre et helhetlig informasjonssystem som gir beslutningstakerne:

      ”Rett informasjon, til rett tid, til rett person, til lavest mulig kostnad.”


Typer av informasjonssystemer

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.