Domene og webhotell fra OnNet.no

Må involvere alle

Skal den strategiske planen gi ønsket resultat må den involvere alle ansatte. Mange mener dette er den beste sjansen en bedrift har til å få de ansatte til å snakke sammen og samarbeide på tvers av fastlagte organisasjonsmønstre.

Planleggingsprosessen er minst like viktig som selve planen

Nesten like viktig som å involvere alle i prosessen, er det at man fokuserer på prosessen og ikke på selve planen. Utfører man planleggingsprosessen skikkelig, vil den engasjere alle. Resultatet blir at alle får interesse av at bedriften fungerer, og alle engasjerer seg for å finne gode løsninger på problemene og utfordringene organisasjonen står ovenfor.

Legges den strategiske planleggingen opp korrekt vil alle stille seg bak forretningsplanen og jobbe aktivt for å følge dens strategier for å nå felles avtalte mål og en overordnet visjon. Selve forutsetningen for at det skal være mulig å kunne realisere de målene og strategiene forretningsplanen trekker opp.

For å få dette til kreves det at du forstår hva strategisk planlegging går ut på og hvordan den bør legges opp for å gi det ønskede resultatet.

Selv om den strategiske planleggingen er et topp-leder ansvar bør hele organisasjonen tas med i planleggingsprosessen. Planleggingsprosessen bør involvere hele organisasjonen, uavhengig nivå og posisjon, for å få alle til å ta ansvar for sluttresultatet. Kommunikasjonen må flyte fritt horisontalt og vertikalt i hele organisasjonen og gå på tvers av avdelinger og ansvarsområder. Det gir erfaringsmessig best resultat.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.