Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Stadig kortere livssykluser

Historien viser at det over tid normalt utvikler seg en dominerende forretningsmodell som resten av bransjen kopierer. Denne modellen er den modellen de fleste i bransjen tror er den mest effektive modellen. Denne modellen var kanskje den mest effektive forretningsmodellen engang, men dette betyr ikke at dette er den mest effektive forretningsmodellen idag. Mange synes å glemme dette. Historien de siste 20 årene viser at store selskaper igjen og igjen får store problemer fordi de ikke klarer å holde følge med utviklingen i såvel samfunnet og næringslivet og tilpasse forretningsmodellene sine til denne utviklingen. Verden endrer seg idag stadig raskere og mer radikalt, noe som krever at også forretningsmodellene må endre seg raskere og mer radikalt enn tidligere for å ikke havne i disharmoni med markedets behov, krav og forventninger. 

Vi kan si at enhver forretningsmodell har en livssyklus på samme måte som produkter, markeder og mennesker, og at denne livssyklusen blir stadig kortere. Noe som krever at forretningsmodellen må tilpasses nye markedsbehov, krav og forventninger stadig oftere for å bli oppfattet som det beste alternativet av kundene.


Ingen dominerende forretningsmodell lenger

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.