Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Blogg er et nettsted eller en del av et nettsted for publisering av såkalte “blogginnlegg” eller “bloggposter” som vanligvis skrives av en enkeltperson eller et fåtall personer

Innleggene i en blogg sorteres i omvendt kronologisk rekkefølge slik at det siste innlegget automatisk legges øverst på forsiden. Forsiden inneholder et bestemt antall innlegg, og de overskytende eldre innleggene forflyttes automatisk ut av hovedsiden når nye innlegg publiseres.

Verbet å blogge betyr “å skrive nye blogginnlegg” eller “moderere og svare på kommentarer” som har innkommet til bloggen. En blogger er en person som er redaktør av en blogg eller bidrar med blogginnlegg.

Et kjennetegn ved blogger er at hver artikkel ofte har et kommentarfelt hvor lesere kan ha anledning til å skrive innlegg under artikkelen slik at kommentarene inngår i en diskusjonstråd. Tendensen til gruppediskusjon, lenking til hverandres blogger, og muligheten for faste lesere kan abonnere på nye blogginnleggg fører til at blogger kategoriseres som et sosialt medium. Tendensen til at blogger og bloggere i samme sjanger lenker til og kommenterer hverandres innlegg gjør at blogger omtales som en egen del av offentligheten, som ofte omtales som «bloggosfæren».

En bedriftsblogg kan være et fantastisk hjelpemiddel hvis man ønsker å bygge et tett forhold til dine lesere, kunder og samarbeidspartnere. Dette er en arena hvor virksomheten kan være løsere i ”snippen”, og gi muligheten for andre å komme med synspunkter og tilbakemeldinger om bloggens tema og virksomheten for øvrig.

Bedriftene i Norge har lenge sittet på gjerdet, men en etter en har de største bedriftene i Norge startet egne bedriftsblogger, og etter alle suksesshistoriene har flere og flere kastet seg på bølgen. I dag opprettes det i overkant av to tusen blogger daglig. De fleste er private blogger, men i årene som kommer vil den største veksten ligge på bedriftssiden.

”En bedriftsblogg er kanskje den beste måten å få folk til å snakke om din bedrifts produkter og tjenester”

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.