Domene og webhotell fra OnNet.no

Meglertriks
Photo by Tima Miroshnichenko

Hvis du benytter et meglerhus vil du få tildelt en aksjemegler som er din kontaktperson hos meglerhuset. Motivet til disse og andre såkalte rådgivere er ikke alltid det rette, da deres inntekter i mange tilfeller er avhengig av om de klarer å overtale deg til å investere i selskapet eller ikke. F.eks. er dette tilfellet når en megler kontakter deg for å få deg til å tegne deg i en emisjon. Aksjemeglerens tjener her provisjonen sin to ganger. Først gjennom å klare å fulltegne emisjonen, Deretter igjennom kurtasjen og andre gebyrer de tar for å gjennomføre handlen for deg.

Her er triksene useriøse meglere og finansrådgivere benytter seg av:

Ikke tro på at det haster

Vær mistenksomme til aksjemeglere som forsøker å overtale/presse deg til å gjøre et raskt kjøp ”du ikke kan gå glipp av”. Dette er alltid et dårlig tegn. Du skal ha tid til å tenke deg om og sjekke hva det er du kjøper.

Glem gevinstgarantier

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.