Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Hva er 3D-printing?

3D-printere er en skriver som produserer håndfaste, solide objekter gjennom å bygge opp mange lag av plast eller andre materialer i flytende eller pulverform. 3D-printere er idag i stand til å presist gjengi digitale designmodeller. De er derfor mye brukt for å lage prototype og modeller av noe. Noe som det er viktig for en entrepenør å være klar over når prototypen av forretningsideen skal lages.

Prosessen styres av et dataprogram, og foregår i spesielle prototypemaskiner som også kalles 3D-skrivere. Fordelen med 3D-printing er at man ut fra 3D-datafilen kan lage en fysisk del raskt og kostnadsgunstig, og uten bruk av støpeverktøy. 3D-printing skiller seg fra andre typer produksjon ved at den ikke benytter noen form for kutting eller drilling.

3D-printere har eksistert siden 1980-tallet, men det er først de siste årene disse har blitt avanserte og kostnadseffektive nok til kommersiell bruk. Nå kan man få brukbare 3D-printere for ca 20.000 NOK. Det finnes både kommersielle og frie (open source) 3D-skrivere. 3D-skrivere med åpen standard (open source) er RepRapog Ultimaker.

3D-printing anvendes idag eksempelvis innen produktutvikling og industridesign, innen arkitektur og annen modellbygging, og innen ortopedi og tekniske hjelpemidler.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss