Domene og webhotell fra OnNet.no

Forberedelsesfasen omfatter hva du må gjøre FØR du prøver å få kontakt med potensielle investorer til ditt prosjekt. Her gjelder det å gjøre “hjemmeleksen” slik at du er skikkelig forberedt før investorpresentasjonen starter og kan besvare alle investorens spørsmål på en entusiastisk og troverdig måte.

Siden de færreste av oss går daglig i investormøter for å presentere vårt selskap til potensielle investorer er dette en svært uvant og ukjent situasjon for de fleste. Jeg skal derfor gi deg en del gode råd og tips her jeg har samlet sammen de siste 20 årene gjennom mine egne investorpresentasjoner og andres, så du ihvertfall vet hva investorene vil vurdere ideen din etter og hva du må være forberedt på å kunne gi svar på.

Forretningside og visjon

Start gjerne investorpresentasjonen med å fortelle hvordan du fikk forretningsideen din og hvordan den har vokst til å bli en stor potensiell kommersiell suksess idag. Dette er alltid en grei åpning, da alle vil lure på hvordan du fikk ideen og hva den går ut på.

Fortsett deretter med å fortell investoren hva som er din visjon for fremtiden, da dette gjør at investoren får et bilde av hvordan du selv ser fremtiden for selskapet.

Lokalisering

Fortell deretter hvor selskapet planlegger å etablere seg hvis selskapet ikke allerede har et forretningslokale, og fortell så kort hvilke fremtidige ekspansjonsplaner selskapet har og hvor langt frem i tid disse planene ligger. Fortsett så med selve selskappresentasjonen.

Vurder teamet ditt – dette er den viktigste enkeltfaktoren!

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.