Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Hva er en egenmelding?

En egenmelding kan ses på som en “sykemelding” fra deg selv til sjefen din. Du skriver med andre ord egenerklæringen selv og den skal forklare arbeidsgiveren hvorfor du er så syk at du ikke kan gå  på jobben idag.

Start med å ta en titt på YouTube videoen under om egenerklæringen før du leser denne artikkelen. Den gir deg en kort oppsummering av de viktigste reglene for bruk av egenmeldinger som dokumentasjon for sykefravær som skyldes egen eller egne barns sykdom.

https://youtu.be/oL6jIkJSUzI


Hvem kan bruke en egenmelding ?

Arbeidstakeren må ha vært ansatt i minst to måneder før de kan bruke en egenmelding for å dokumentere sitt sykefravær (Folketrygdlovens § 8-27). 

Ved barns sykdom kan arbeidstakeren bruke egenmelding etter 4 ukers ansettelse. Har du hatt foreldrepermisjon må det gå 4 uker etter at du kom tilbake i arbeid igjen før du kan bruke en egenerklæring ved sykdom.

Egenmelding kan ikke kombineres med gradert sykmelding. Får du trygdeytelser fra NAV kan du ikke bruke egenmelding. Har du først brukt en egenmelding må du først komme deg tilbake i jobb igjen og du må være sammenhengende i jobb igjen i en arbeidsgiverperiode. Det vil si minst 16 dager før du kan bruke en egenmelding igjen.

For hvor lange sykefravær kan egenmelding brukes?

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.