Domene og webhotell fra OnNet.no

5-generasjons mobilnettverk

5G er et begrep vi benytter for femte generasjons mobiltjenester i mobilnettet. Siden det først mobilnettverket kom i 1981 har vi fått en ny generasjon mobilnett omtrent hvert tiende år.

  • NMT (1G) – kom i 1981
  • 2G – kom i 1992
  • 3G – kom i 2001
  • 4G – kom i 2010
  • 5G – kommer rundt 2020

Med hver generasjon får vi nye mobile tjenester som gir oss nye muligheter for mobil kommunikasjon og samhandling. Det vil også skje når 5G standarden blir den gjeldene standarden. Forskjellen mellom 5G og de foregående generasjonene er ikke bare at denne standarden kommer til å gi et større kvantesprang i funksjonalitet og hastighet enn noen av de foregående generasjonene. En annen merkbar forskjell er at 5G nettverket ikke trengs å byttes opp på nytt fra grunnen av, slik tilfellet har vært for de foregående generasjonene. 5G standarden gjør det mulig å bygge videre på 4G standarden og gradvis oppgradere utstyret underveis.

Selv om standarden ennå ikke er ferdig definert forventes det at den vil være IP-basert for å kunne dra nytte av dagens Internett løsninger direkte på dette nettet.

Muliggjør Tingenes Internett

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.