Hvordan finne og lese artiklene?

På sidene til eStudie finner du tusenvis av artikler, artikkelserier og e-bøker innen merkantile fag. For å få full tilgang til alt innholdet må du tegne et abonnement, medlemskap eller ta en av våre nettbaserte kurs, og du må være logget inn.

Under finner du en kort beskrivelse av hvordan du finner og leser våre fagartikler og artikkelserier.

Innholdet på sidene til eStudie.no er organisert i:

  1. Artikler – Over 2.700 enkeltartikler om ulike fagområder og spørsmål.
  2. Artikkelkategorier – Artiklene er organisert i ulike artikkelkategorier (fagområder). Kategoriene er organisert i hoved- og underkategorier, hvor en enkeltartikkel kan inngå i flere artikkelkategorier. Kategoriene finner du i høyre sidebar.
  3. Artikkelserier – For å gjøre det mulig å lese artiklene som en logisk oppbygd lærebok, hvor neste artikkel bygger videre på hva du lærte i forrige, er artiklene organisert i over 200 artikkelserier som du finner i høyre sidebar.

Ved å velge en av artikkelkategoriene eller -seriene får du en oversikt over hvilke artikler som inngår i kategorien eller serien. I tillegg kan du foreta fritekst søk for å finne bestemte artikler du leter etter. 

Fritekst søk:

Den enkleste måten å finne en bestemt artikkel er å klikke på forstørrelse glasset i toppmenyen og skriv inn søkekriteriet du ønsker å søke etter, før du klikker søk. 

Kategorioversikt

I høyre sidebar finner du til enhver tid alle våre artikkelkategorier, presentert som klikkbare faner. Klikker du på en av hovedfanene åpnes fanen og viser alle underkategorier og artikler i den valgte kategorien.

Ved å klikke på en av fanene navnene etter at fanene er åpnet får du opp en side som viser alle artiklene i kategorien. Dette er den enkleste og raskeste måten å skaffe seg oversikt over alle artiklene i en bestemt kategori.

Artikkelserier

For at du skal kunne lese artiklene til eStudie.no som en lærebok har vi organisert artiklene i pedagogisk og logisk oppbygde artikkelserier, hvor neste artikkel bygger videre på forrige artikkel. På den måten får du en “rød tråd” gjennom læringen og en helhetsforståelse av emnet.

Hvordan ser jeg at en artikkel er en del av en artikkelserie?

Hvis en artikkel inngår i en artikkelserie vil du se en lyseblå stripe øverst på siden med teksten “Denne artikkelen er del X av X artikler om (artikkelserie). Som du ser av eksemplet over slutter denne teksten med navnet på artikkelserien. Klikker du på dette artikkelserie navnet får du opp alle artiklene som inngår i denne serien. Klikk her på den første artikkelen i oversikten for å lese den første artikkelen i artikkelserien.

Ved å klikke på serienavnet som står overstå på alle sidene artikkelserien får du opp en side med en oversikt over alle artiklene i den valgte artikkelkategorien. Artikkelserien presenteres synkende. Dvs. at den første artikkelen i artikkelserien presenteres først i artikkeloversikten, mens den siste artikkelen presenteres til slutt i artikkeloversikten.

Navigasjon – frem og tilbake i artikkelserien

I bunnen av hver artikkelserie finner du link til neste og forrige artikkel i artikkelserien, slik at det er enkelt for deg å bla deg frem og tilbake i artikkelseriene (se eksemplet under)

neste-forrige

Hvordan ser jeg hvilke andre artikler som inngår i serien?

Under frem og tilbake knappene finner du en oversikt over de andre artiklene i denne artikkelserien. Den artikkelen du leser for øyeblikket er ikke linken, mens de andre har en link som du kan klikke på for å gå direkte til artikkelen.

Fant du ikke svaret?

I bunnen av alle sider er det en knapp som heter “Spør redaksjonen”. Klikker du på denne knappen får du opp et skjema du kan fylle ut for å stille et spørsmål knyttet til denne artikkelen til redaksjonen. Vi svarer normalt på alle slike forespørsler innen 24 timer.