Domene og webhotell fra OnNet.no

Hva er virtuell virkelighet?

Virtuell virkelighet (Virtual Reality – VR) er en teknologi som gjør det mulig for en bruker å gå inn i et digitalt simulert eller gjenskapt miljø fra virkeligheten ved å ta på seg en VR-hjelm. Poenget med Virtual Reality er å lage et 3D-miljø som er så realistisk at det er vanskelig for brukeren å skille mellom hva som er virkelig eller ikke.

For å få tilgang til den virtuelle virkeligheten må brukeren ta på seg en en VR-hjelm eller -briller, som kan gi oss 3D-opplevelser knyttet til syn og lyd (mest vanlig), samt bevegelse, følelse og lukt (mindre vanlig) ved bruk av bevegelige stoler, gasser, vifter o.l. For mange er den største VR-opplevelsen evnen til å kunne se i alle retninger i en ny verden, gjennom å bevege hodet.

Vi må i denne sammenheng skille mellom følgende begreper når vi snakker om virtuell virkelighet:

  • VR (virtual reality – virtuell virkelighet)
  • AR (augmented reality – utvidet virkelighet)
  • MR (mixed reality – blandet virkelighet).

VR (virtual reality – virtuell virkelighet)

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.