Domene og webhotell fra OnNet.no

Hvem skal føre regnskapet?
Photo by Nick Morrison

Skal du føre regnskapet selv eller sette det bort til en regnskapsfører? La oss se på disse alternativene, slik at du selv kan gjøre deg opp en mening om hva som passer deg best.

Alternativ 1. Føre regnskapet selv.
Gründere er svært kostnadsbevisst av natur, men det å føre regnskap krever allikevel en god del kunnskap om regnskapsføring og regnskapsregler.

Alternativ 2. Benytte ekstern regnskapsfører.
Dersom du ikke føler deg i stand til å føre regnskapet selv eller føler at du ikke har tid eller lyst bør du så tidlig som mulig i prosessen ta kontakt med en autorisert regnskapsfører. Du kan da bruke din tid på å utvikle ditt firma, sette fokus på å skaffe kunder og selge dine produkter eller tjenester.

Hvilket alternativ passer for meg?
Det å føre sitt eget regnskap er ingen enkel oppgave. Kjøper du et Økonomisystem og starter opp med Norsk standard kontoplan med mer enn 320 kontoer, hvor mange av de til forveksling ser helt like ut, går det ikke mange minuttene før du stopper helt opp. Det å føre regnskap er ikke noe du tilegner deg på ett par timer. Vi sier ikke at det er umulig men ikke bestem deg for å føre ditt regnskap fordi du synes regnskapsføreren din ble litt for dyr og at du skal ordne dette etter skippertak metoden etter hvert som du får tid. Det vil garantert koste deg dyrt.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.