Domene og webhotell fra OnNet.no

Når vi skal konfigurere intra-bedriftsnettverket og sette opp nettverkets nødvendige infrastruktur er det mange ting å huske på. Tar vi utgangspunkt i hvordan vi konfigurerer et produsksjonsnettverk kan disse utfordringene oppsummeres slik.

Nettverkets infrastruktur

Nettverkets infrastruktur innebærer nettverkets oppbygning og de gjeldende regler, prosedyrer og systemer som gjelder for styringen av nettverket. Nettopp disse reglene, prosedyrene og systemer for styring er kritiske for å utnytte nettverket (Hayes, 2006). Det hjelper lite om man har designet ett avansert nettverk dersom styringen ikke klarer å utnytte dette. Ulike typer nettverk krever ulik styring og dette kapittelet vil beskrive hvilke hensyn som må tas for horisontale, vertikale, sentraliserte og desentraliserte nettverk (Hayes, 2006)

Horisontale nettverk

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.