Domene og webhotell fra OnNet.no

Title og Meta Description angir hva som skal vises i SERP

Søker du etter “eStudie” i Google får du opp dette søkeresultatet.

title

Hvis du lurer på hvor Google får tak i overskriften og beskrivelsen av nettsiden som vises i søkeresultatet så er svaret:

“Den klikkbare overskriften i søkeresultatet får Google tak i gjennom å vise title-taggen til en bestemt nettside, mens beskrivelsen kommer fra nettsidens meta-description som er angitt sammen med title-taggen i nettsidens HEAD-seksjon”.

Som du skjønner så bestemmer du selv hvilken overskrift og beskrivelse av en bestemt nettside som skal vises i søkeresultatene til Google. Hva som skal vises bestemmer du selv ved å angi nettsidens ønskede:

  • Title-tag: Nettsidens klikkbare overskrift. En angivelse av hva denne nettsiden omhandler
  • Meta-Description: Beskrivelsen som vises sammen med title-taggen i søkeresultatene til Google.

Av den grunn er disse to taggene ekstremt viktig og noe du må bruke mye tid på for å vekke folks interesse for din nettside.

Title tag – den viktigste enkeltfaktoren

Nettsidens title tag er den viktigste enkeltfaktoren som avgjør nettsidens rangering i søkemotorene, sammen med selve tekstmengden om dette temaet på nettsiden.

Title-taggen er også den eneste taggen som påvirker din “click-through-rate“. Det vil si hvor mange som klikker på linken til din side i søkeresultatene. Dette ved at title-taggen er den klikkbare overskriften som kommer opp i søkeresultatene til Google, mens meta-description er beskrivelsen til overskriften som kommer opp i søkeresultatene (se illustrasjonen under).

title-tag Alle søke roboter betrakter sidens “TITLE” som den mest beskrivende delen av siden. I denne sammenheng er det verdt å merke seg at søkemotorene vil plassere de sidene som har søkeordet i sidens “Title” foran de sidene som kun har søkeordet i selve teksten i nettsiden. Dette gjør Title taggen til den viktigste enkeltfaktoren for nettsiden rangeringen i søkemotorene.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss