Domene og webhotell fra OnNet.no

Kontinuitet

Prinsippet om kontinuitet:

Gestaltprinsipp fra persepsjonspsykologien som sier at når vi betrakter en linje eller annen form som har en bestemt retning, så oppstår det en illusjon om at linjen fortsetter i samme retning eller etter samme mønster som den starter.

Linjen er et informasjonsmønster, og det er den redundante informasjonen i mønsteret som skaper forventingen om en fortsettelse. Tre elementer plassert etter hverandre på linje skaper på samme måte en opplevelse av en linje, til tross for at det bare er tre separate elementer. Når en rekke linjer begynner i samme punkt under hverandre skaper disse begynnelsespunktene illusjonen av en rett vertikal linje. Begrepet bevegelse i typografien har sitt opphav i det samme fenomenet.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.