Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Et av de første spørsmålene du må ta stilling til når du skal begynne å investere i aksjemarkedet er å bestemme deg for om du skal gå inn i et aksjefond eller enkeltaksjer. Her trenger det ikke å være noen enten eller. De fleste anbefaler en kombinasjon, avhengig av hvilken risiko man er villig til å ta.

Aksjefond og indeksfond er idag de tryggeste formene for aksjeinvesteringer, mens kjøp av enkeltaksjer er den mest risikofylte formen for aksjeinvestering.

Ut i fra en risikovurdering lønner deg seg derfor å satse på aksjefond fremfor enkeltaksjer, hvis målet er å ta en så liten risiko som mulig med aksjeinvesteringen.

Når så mange allikevel velger å investere i enkelt aksjer, så skyldes dette at enkeltaksjer har potensialet til å gi en eventyrlig høyere avkastning enn ett aksjefond. Investerer du i et aksjefond vil du aldri oppleve å få 50% avkastning eller en dobling av pengene dine i løpet av noen få måneder, slik du enkelte ganger kan oppleve å gjøre hvis du investerer i spekulative enkeltaksjer. Spørsmålet om du skal velge å satse på aksjefond eller enkeltaksjer blir derfor et spørsmål om hvilken risiko du er villig til å ta. Som en mellomløsning velger mange å velge en kombinasjon av begge deler. Enten med hovedvekt i aksjefond hvis man ønsker å holde risikoen nede eller med overvekt i enkeltaksjer hvis man er mer av den risikovillige typen.

Hva er et aksjefond?

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss