Domene og webhotell fra OnNet.no

Forretningsengler
Photo by Alesia Kazantceva

Du vil på dette trinnet i prosessen oppleve at mange potensielle investorer er skeptiske til prosjektet ditt. Ikke så rart: Alt du har er fagre løfter og en forretningsplan. For de fleste investorer holder ikke dette. De vil i det minste ha en betaversjon av produktet å forholde seg til. Det du trenger, er en “angel investor“, eller på godt norsk: en forretningsengel (FE). En engel av en investor som er villig til å investere i deg kun på bakgrunn av en forretningsplan.

Business Angels er ressurspersoner som kan tilføre bedriften din kapital, kompetanse eller nettverk. Det finnes mange slike forretningsengler i Norge som ser etter spennende prosjekter å investere i. Motivet deres er forskjellig. Sullivan og Miller (1996) sier at forretningsenglene kan grupperes i tre kategorier, avhengig av hva som motiverer dem til å gjøre investeringen:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.