IPO (Initial Public Offering) – børsnotering

IPO

Investorer og tradere får fra tid til annen tilbudet om å delta i en IPO i forbindelse med en børsnotering av et unotert selskap.

Spørsmålet blir dermed: – Bør du velge å kjøpe aksjer i en IPO hvis du får tilbud om det?

IPO = en børsnotering

IPO er en forkortelse for Initial Public Offering og vil si at et unotert selskap henter inn mer egenkapital i forbindelse med en børsnotering av selskapet. IPO er med andre ord prosessen ikke-børsnotert selskap går igjennom når de bestemmer seg å gå på børs for første gang.

En IPO (børsnotering) er dermed selskapets første utstedelse av aksjer til allmennheten. Dette skjer i praksis ved at en tilrettelegger gjennomføres en offentlig emisjon hvor hvem som helst kan tegne seg for aksjer i selskapet for første gang. Disse aksjene er uten omsetningrestriksjoner og kan dermed kjøpes og selges fritt i aksjemarkedet.

IPO = offentlig emisjon

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander

Kjetil Sander

Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.