Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Når innovasjonsstrategien skal lages er det kanskje mest grunnleggende spørsmålet som må besvares om vi skal velge en lag selv eller oppkjøps strategi for å få tak i den eller de innovasjonene vi er ute etter. Begge strategiene har sine fordeler og ulemper som må vurderes nøye før valget tas.

Lag selv strategi

En “lag selv” strategi vil si at vi velger å stå for innovasjonsarbeidet som kreves for å komme opp med den eller de ønskede innovasjonene selv (in-house), med all den risiko, støy og kostnader dette medfører. Vi kan her velge å gjøre alt selv eller velge en joint ventures for å alliere oss med partnere som kan bistå oss med innovasjonsprosessen.

Velger man denne strategien velger man den tyngste og mest risikofylte veien å gå, da vi ikke vet om vi vil lykkes, hvor lang tid dette vil ta, hvilke problemer vi vil møte, hvilken kompetanse vi vil trenge eller hvor kostbart dette vil bli.

Fordelen er imidlertid at vi lærer mens vi utvikler, slik at kompetansen forblir in-house og kan benyttes i andre sammenhenger også for å øke konkurransefortrinnene. 


Oppkjøps strategi

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss