Domene og webhotell fra OnNet.no

e-læringE-læring er en forkortelse for elektronisk læring. Denne typen læring kjennetegnes ved at den gjøres elektronisk eller digitalt.

Det vil si at all læringen skjer gjennom samhandling med datamaskiner og internett, og ikke gjennom det man tradisjonelt forbinder med læring, som for eksempel undervisning i et klasserom, lesing av pensumbøker osv.

Den enkleste formen for e-læring er kun ren tekst på skjerm uten noen andre former for kommunikasjon, men det finnes mange flere muligheter med dagens teknologi. I dag er det fult mulig å kombinere bilder, lyder, tekst, video og mye annet i et e-læringsprogram. Å sette sammen et vellykket e-læringskurs krever imidlertid mye forarbeid.

Ved siden av å måtte forstå hvordan nye ting adopteres i samfunnet er det flere andre faktorer som påvirker hvor godt en lykkes i å lage et godt e-læringskurs.

Gilly Salmon har i sin bok E-tivities skrevet om hvordan en lager et godt kurs basert på forum. Noen av prinsippene for å lykkes der vil det være naturlig og tro gjelder for læring og e-læring generelt. Blant dem har vi motivasjon og interaktivitet. Interaktivitet er viktig for at e-læringskurset skal bli vellykket.

Interaktivitet er et begrep som det kan være vanskelig å presisere hva er, men i denne sammenhengen mener vi mulighetene for å kunne delta aktivt og bli involvert i e-læringsprosessen. Interaktivitet er en av mange viktige faktorer som må vektlegges for at e-læringen skal bli en suksess.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.