Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Human Resources aktiviteter (HR-aktiviteter)

Før i tiden ble HR-medarbeidere i HR-avdelingen referert til de som “bar vannmelonen til pikniken”, hvor deres jobb hovedsakelig var knyttet til personalpolitikk og festplanlegging. Den tid er fordi og det har skjedd et skifte innenfor HR-feltet og den rollen HR utøver. Idag ses HR på som et “mønster av aktiviteter”, hvor formålet er å bidra til målrettede prestasjoner for organisasjonen og medarbeidere (Mikkelsen og Laudal, 2014, 30).

Aktivitetene som gjennomføres står sentralt i Human Resources. Noe som går tydlig frem i Kuvaas sin definisjon av Human Resource. Han definerer Human Resource (HR) som:

“alle aktiviteter som omhandler planlegging, anskaffelse, utvikling og “avvikling” av menneskelige ressurser i organisasjoner”.

Selv om menneskene er en av kjerneprosesser i alle verdiskapningsprosesser anses HR-aktiviteter som ikke verdiskapende støtteaktiviteter.

HR-aktiviteter handler om å bidra til at virksomheten oppfyller sine mål, gjennom å gi råd hvordan ledelsen kan styrke innsatsen, kompetansen og kapasiteten til medarbeidere i virksomheten.

For å forstå transformasjonen som skjer i HR-funksjoner, må en se på HR-aktivitetene i lys av deres strategiske verdi. HR-aktivitetene kan klassifiseres i tre steg ut i fra hvor mye tid det blir brukt på hver av dem.

Transaksjonsaktiviteter

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.