Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Det finnes mange strategier vi kan benytte oss av for å skaffe kapitalen som kreves for å realisere forretningsideen som er trukket opp i forretningsplanen som ligger til grunn for selskapsetableringen.

De fleste ender opp med å etablere et aksjeselskap som blir kapitalisert opp gjennom å prøve å finne investorer som er villig til å skyte litt penger i forretningsplanen din. Noe som er alt annet enn enkelt. 

For å tiltrekke deg investorer som er villig til å finansiere deler av oppstarten må du ha:

  • Noe unikt å tilby dem, rettet mot en identifiserbar målgruppe som de oppfatter som attraktiv og et fungerende sluttprodukt eller -tjeneste du kan demonstrere for dem.
  • En gjennomtenkt forretningside som er nedfelt i en realistisk forretningsplan
  • Et kompetent styre og nøkkelmedarbeidere

Siden investorer investerer i menneskene bak ideen og ikke i selve forretningsideen er det viktig at du har skaffet de nøkkelmedarbeiderne du trenger før du går til investorene, slik at de kan vurdere hvem som i praksis vil stå for realiseringen av ideen opp mot deres kvalifikasjoner. 

Skaff deg drahjelp

For å gjøre det enklere å skaffe de investorene man trenger er en god strategi å prøve å skaffe seg “drahjelp” i denne fasen gjennom å finne en:

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.