Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Hva er en seriegrunder og serieentreprenør?

Seriegründere er personer som har etablert en ny virksomhet flere ganger og dermed opparbeidet seg erfaringer, innsikt og opplevelser som utgjør en spesiell kompetanse innen området. En serieentreprenør er entreprenør som har gått igjennom den entreprenørielle fasen flere ganger. Seriegrundere og serieentreprenører er med andre ord personer med entreprenøriell erfaring.


Positive sider ved tidligere oppstartserfaring

Mange mener det er utelukkende positivt at en entreprenør har tidligere entreprenøriell erfaring, da dette betyr at de har vært igjennom etableringsprosessen tidligere. Noe som sannsynligvis gjør dem bedre istand til å gjennomføre den på en suksessfull måte i forhold til dem som aldri har vært igjennom etableringsprosessen tidligere. Studier viser dessuten at dem som har tidligere etableringserfaring ofte oppnår en overlegen vekst i forhold til nyetablerte selskaper som mangler tidligere etableringserfaring.

Selv om tidligere oppstartserfaring har mange positive sider for en grunder og entrepenør, viser forskning også at tidligere oppstartserfaring også kan ha negative effekter også.

Ulempene med tidligere oppstartserfaring

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.