Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Hva er en observasjonsprotokoll?

En observasjonsprotokoll, er en bok eller et kodeskjema som registrerer stikkprøve verdiene i den rekkefølgen de blir observert eller registrert av intervjueren. Ordningsobservatorier er en fellesbetegnelse vi bruker på måten vi ordner en stikkprøve på.

Protokoll = nedtegning i historisk rekkefølge


Ordnet rekkefølge

Siden observasjonsprotokollen gir oss et uoversiktlig bilde av stikkprøven, må observasjonene systematiseres på en eller annen måte for at det skal være mulig for oss å danne oss et inntrykk av stikkprøven. Den enkleste formen for systematisering, er å ordne tallene fra den laveste til den høyeste verdien. Dette kalles ordnet rekkefølge.

rekkefolge

Siden studier kan gjennomføres på mange måter er det mange måter vi kan lage observasjonsprotokollen på. Noen eksempler er å lage en loggbok, dagbok, løpende protokoll, aktivitetsskjema, kategoriseringsskjema, video og lydopptak.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.