Domene og webhotell fra OnNet.no

Gjør hjemmeleksene

Ikke kjøp aksjer i et selskap du ikke vet hva driver med. Sett deg inn i hva selskapet holder på med, hvordan de tjener penger og hva som er selskapets posisjon i markedet. Hva med fremtiden? Hvilke mål jobber de mot og hvor sannsynlig er det at de vil nå disse målene med den valgte strategien? Vil markedet øke? Hvordan vurderer markedet disse forholdene? Har de en overdreven tro på at selskapet vil stige inn i himmelen? Er aksjen allerede overpriset?

Hold deg informert, og søk informasjon om de selskapene du investerer i. Les årsregnskaper og kommentarer fra analytikere – også de utenlandske.

Ikke bli forelsket i en en aksje. Kobl ut alle følelser

De fleste profesjonelle investorer og tradere er enige om at det dummeste du kan gjøre er å bli forelsket i en aksje og la følelsene dine få ta del i beslutningene du treffer om kjøp og salg av aksjer. Skal du lykkes som investor må du koble ut alle følelser i dine vurderinger og holde deg til rasjonelle vurderinger og handelsstrategien din. Noe som kan være vanskelig under vanskelige markedssykluser. 

Putt ikke alle eggene i samme kurv – spre innkjøpene!

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.