Norges rimeligste tilbyder!
.no domene = kr. 99/år
Webhotell/e-post = kr. 99/år

agenturer.no

Når vi snakker om blockchain tenker de fleste av oss urettferdig på BitCoin. Urettferdig fordi BitCoin er en kryptovaluta og ikke et blockchain produkt. Riktignok benytter Bitcoin blockchain teknologien til å sikre en trygg overføring av eierskapet til valutaen fra en person til en annen, men her stopper også likheten.

Hva er en blockchain?

PWC sier at en blockhain i sin enkleste form handler om å overføre eierskapet til filer mellom to parter, mens Wikipedia sier at en blockchain er en distribuert protokoll hvor hver node (bruker) automatisk verifiserer endringer og tilføyelser som gjøres på noen av de andre nodene. Dette for å sikre en sikker overføring av eierskapet av filen fra en eier til en annen.

Normalt brukes det en mellommann og et sentralt registrer som garanterer for at eiendelen overføres ved digitale transaksjoner. Dvs. at det bare finnes en versjon og en eier av filen.

Blockchain fjerner behovet for tillit i og dermed behovet for mellommenn ved å legge til rette for at overdragelsen kan skje direkte mellom partene og samtidig garantere for at denne faktisk har skjedd.

Protokoll

Du må logge inn for å se resten av innholdet. Vennligst . Ikke medlem? Registrer deg