Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Media har alltid hatt en viktig rolle når det gjelder å bestemme hvem og hvilke budskap som skal få slippe til i det offentlige rom. Denne funksjonen blir ofte kalt dagsordenfunksjonen, eller portvokter funksjonen

Dagsordenfunksjonen går i korte trekk ut på at mediene ikke nødvendigvis bestemmer hva vi skal tenke og mene, men hva vi tenker og mener noe om. Dette fordi det er mediene som bestemmer hva som kommer på dagsorden, altså hva som havner i den offentlige debatten og hvilke nyheter som blir publisert.

Medias makt ligger i at de bestemmer dagsorden i mediabilde vi våkner opp til hver dag. Det vil si hva vi finner på nettet, i radioen, på tv-en o.s.v. Dette gir media en enorm makt og gjør at vi ofte kaller media den fjerde statsmakt.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.