Domene og webhotell fra OnNet.no

orddeling

Hva er orddeling?

Orddeling er:

Deling av ord når det ikke er plass til hele ordet på slutten av en linje, og det er uhensiktsmessig å ta hele ordet over på neste linje.

Det dilemmaet som oppstår når det ikke er plass til hele det siste ordet på en linje, er at 1. enten må ordet deles, eller 2. hele ordet må gå over på neste linje. Hvis ordet går over på neste linje blir det et «rom» til overs som må fordeles på alle ordmellomrommene på linjen. Jo kortere linjelengden er, jo færre ordmellomrom blir det å fordele på. 

Orddeling er først og fremst et problem i forbindelse med blokktekst, men det affiserer tekst med løs høyre- eller venstrekant også.

Orddeling er et nødvendig onde – vi må gå ut fra at orddeling i større eller mindre grad er en ulempe for lesingen. Derfor bør orddeling holdes under kontroll eller unngås hvis det er mulig. I titler bør orddeling unngås hvis det er mulig.

Hovedregler for orddeling

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.