Norges rimeligste tilbyder!
.no domene = kr. 99/år
Webhotell/e-post = kr. 99/år

agenturer.no

Tingenes Internett er blitt et hypet moteord, men hva er egentlig Tingens Internett, hva kan det brukes til, hvilke konsekvenser vil dette få for oss og hvordan bør vi forholde oss til mulighetene teknologien gir oss?

Hva er “Tingenes Internett”?

Tingenes Internett, eller «Internet of Things» (IoT) på engelsk, er:

et samlebegrep for teknologier som gjør det muligheten å fjernovervåke og –styre produkter og komponenter gjennom Internett.

Vi kan se på dette som et nettverket av identifiserbare gjenstander som er utstyrt med elektronikk, programvare, sensorer og et nettverk som gjør gjenstandene i stand til å koble seg til hverandre og utveksle data via Internett.

For privatpersoner kan det være å styre innetemperaturen hjemme eller overvåke hjemmet via webkameraer fra mobilen, mens det for industrielle aktører kan være å avlese tilstandsdata fra avsidesliggende maskiner.

Det spås at hjemmene i Norge i fremtiden kommer til å bli styrt via en app på mobilen. Appen vil kunne styre alt fra lyset, temperaturen, fjernsynet, portåpneren, alarmsystemt, kjøleskapet og en mengde andre ting i de fleste hjem før 2030. Den samme utviklingen vil vi se i industrien spår mange. Det forventes samtidig at stadig flere av disse enhetene i fremtiden vil bli utstyrt med en eller annen form for kunstig intelligens for å øke brukervennligheten og nytteverdien av disse enhetene.

En ny form for kommunikasjon og styring

Du må logge inn for å se resten av innholdet. Vennligst . Ikke medlem? Registrer deg