Domene og webhotell fra OnNet.no

Ett av de største ankerpunktene ved de kommandostyrte organisasjonsstrukturene er at de har en tendens til å behandle voksne som barn. Dette problemet løser man fra et human – resource-synspunkt ved å gi organisasjonsmedlemmene medbestemelsesrett. Dvs. at man gir de ansatte en mulighet til å kunne være med på å påvirke de beslutningene som gjelder deres arbeid.

At dette er et effektivt virkemiddel er det ikke tvil om. En rekke undersøkelser av ulike delstyringsprogram kan vise til betydelige forbedringer i både arbeidsmoral og produktivitet. Deltakelse har vist seg å være ett av de svært få virkemidlene som øker både arbeidsmoralen og produktiviteten (Bolman/Deal-94).

Deltakerstyring kom på moten i 70-årene, og resulterte i at ledere verden over plutselig gikk på kurs for å lære hvordan «trekke de ansatte med i beslutningsprosessen»? Her lærte de hvordan japanerne hadde brukt kvalitetssirkler for å forbedre kvaliteten på sine produkter.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.