Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Et viktig spørsmål vi må ta stilling i rekrutteringen er hvilke krav til tidligere salgserfaring vi skal sette til den nye selgere. I praksis vil dette være et spørsmål om hva slags selger som skal rekrutteres, hva slags salg vi snakker om og søkermassen.

Enkelte organisasjoner foretrekker å rekruttere selger uten tidligere erfaring, da dette gir dem muligheten til å lære dem opp som selgere fra grunnen av, uten å bli slitende med uvaner og gamle holdninger de tar med seg fra tidligere salgsjobber.

Å lære opp selgere uten tidligere salgserfaring stiller ikke bare større krav til salgsopplæring og trening på ulike salgsteknikker enn om man ansetter en selger med dokumenterte salgsresultater. Å trene opp selgere uten tidligere erfaring tar dermed vesentlig lengre tid og krever langt større ressurser enn å ansette erfarne selgere, samtidig som utfallet av opplæringsprosessen er uvisst, da majoriteten av førstegangsselgere mislykkes som selgere og slutter etter kort tid. 

Av denne grunn foretrekker de fleste salgsorganisasjoner å ansette selgere med tidligere salgserfaring. Når det gjelder kravet til tidligere salgserfaring så er det godt mulig å trene opp nybegynnere til å bli selgere på et lavere nivå i salgsorganisasjonen. F.eks. kan dette fungere når vi snakker om telefonselgere og møtebookere, men sjelden høyere opp i salgsorganisasjonen i en mer ansvarsfull og krevende salgs stilling.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.