Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Forhandlingsmøte etter arbeidsmiljøloven er et formelt og viktig møte som inngår som en sentral del av oppsigelsesprosessen. Etter loven er systemet at forhandlingsmøtet gjennomføres etter at en arbeidstaker har fått en oppsigelse eller avskjed. I denne artikkelen får du vite mer om hvilke skrevene og uskrevne regler som gjelder for innholdet i, og gjennomføringen av et forhandlingsmøte.

Hva er et forhandlingsmøte?

En arbeidstaker som mener at en oppsigelse er usaklig, eller at en suspensjon eller avskjed er ulovlig, kan kreve forhandlinger med arbeidsgiver, jf. arbeidsmiljøloven § 17-3. Disse forhandlingene skjer primært i et møte mellom partene, og dette møtet kalles formelt sett for et forhandlingsmøte etter arbeidsmiljøloven § 17-3.

Retten til å kreve forhandlinger inngår som en viktig del av stillingsvernet og prosedyrene ved en forsvarlig oppsigelsesprosess. Selv om beslutningen om oppsigelse altså allerede er tatt og oppsigelsen gitt er når forhandlingsmøtet gjennomføres, er det fortsatt et viktig møte som kan bidra til dialog mellom partene og utveksling av de respektive syn på faktum og jus (juridiskabc.no).


Plikter å opplyse om arbeidstakers rett

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.