Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

ansiktsuttrykkVed å studere folks ansiktsuttrykk kan du fortelle kanskje mye om hva de tenker og føler. Faktisk er dette det området du kan lese mest ut av en persons kroppsspråk.

Det er derfor viktig at du lærer å tolke folks ansiktsuttrykk for å finne ut hva de tenker og mener, samtidig som det er viktig at du selv er bevist hvordan du bruker ansiktsuttrykk under ditt møte med kunden eller den personen du ønsker å påvirke.

Øyekontakt

Ofte så er det gjennom øyekontakt at to personer først får kontakt. Før noen sier et eneste ord, så har nemlig øynene allerede sendt ut avslørende meldinger.

Disse meldingene kan være alt fra nysgjerrighet til bedømmelse, til sjenert interesse. Hvis du ser dypt inn i øynene til en person, kan dette fortelle at du synes han/hun er den mest fascinerende personen i rommet. Hvis du fortsetter å se på denne personen, så gir du sterke signaler om at du ikke ser noen andre i rommet enn akkurat han/hun!

Direkte øyekontakt kan imidlertid være ganske risikabelt. Det kan nemlig bli sett på som både vågalt og dristig, spesielt av folk som synes det er ukomfortabelt med slik direkte oppførsel. Men hvis du ikke er av den sjenerte typen, så er det bare å stirre. På en måte så er det en form for naturlig utvalg. En som ikke takler dette, er sannsynligvis ikke den rette for deg er rådet fra flere kroppsspråk eksperter i forbindelse med flørting.

Salg er ikke flørting, så her bør man være forsiktig med slike sterke signaler. Fang kundens oppmerksomhet med øyne og hold øyekontakten med kunden under samtalen, men ikke hold øyekontakten i lang tid. Det hører privatlivet til 🙂 Se heller kunden eller møtepartneren i øyne uten å stirre. Det signaliserer selvtillit og er akkurat det du ønsker å signalisere når du sitter i et møte med en kunde, kollega eller forretningsforbindelse.


Utvidede pupiller

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.