Domene og webhotell fra OnNet.no

    Denne artikkelen er del 5 av 10 artikler om Salgsåpningen

Lese tid (240 ord/min): 3 minutter

ansikt

Ditt utseendet er på mange måter din reklameplakat og avgjør hvilket førsteinntrykk andre får av deg.

Hvilken betydning har ditt fysiske utseende?

Forskning viser at mennesker med et attraktivt utseende oppfattes som snillere, hyggeligere, mer spennende, klokere og flinkere enn mennesker med mindre attraktivt utseende. De tjener også mer og har lettere for å komme i kontakt med folk.

Et attraktivt utseende gir en rekke fordeler i både yrkeslivet og kjærlighetslivet. Enhver selger, kundebehandler og service person må derfor være bevisst sitt utseende for å få suksess i jobben sin.

Hvordan forbedre ditt utseende?

Selv om det er mange forhold ved utseende du ikke kan gjøre noe med, er det utrolig hva du kan få til ved å følge noen små triks.

Hygiene

Det mest grunnleggende er selvfølgelig hygienen. Ingen finner møkkete mennesker attraktive. Dusj og deodorant er derfor en naturlig del av “morgenstellet” til enhver selger og service person. Det samme er barbering, tannpuss, frisering og rens av negler.

Hud og tenner

Pass på at du ikke har en kritthvit eller oversminket hud. Kritthvit hud gjør at du ser syk ut, mens oversminket hun gjør at folk tenker at du prøver å skjule ditt virkelige utseende. 

Tennene må være hele og hvite, men ikke blek tennene slik at de blir seende unaturlige ut. Det finner ingen attraktivt. 

Frisyre og klær

Klærne må alltid være rene og hele, mens frisyren må være velstelt. Såvel frisyren som klærne må være tilpasset din personlighet og situasjonen du opptrer i.

Klær skaper folk er det et ordtak som heter. Det er mye rett i dette. Bruk derfor klærne dine til å skape din identitet og fortelle hvem du er og hva du står for. 

Det samme gjelder frisyren. En stor nese virke f.eks. mindre dominerende hvis en jente har en «fyldig frisyre eller oppsatt hår». På samme måte kan du få en spiss nese eller en spiss hake til å virke mindre fremtredende ved å ha «krøller eller fall i håret». Forsiktig bruk av sminke kan videre pynte på uheldige ansiktstrekk.

Kroppsholdning

Sørg for at du alltid har en oppreist kroppsholdning, hvor du alltid er rak i ryggen, og en naturlig og bestemt gange. Pass på at du ikke legger deg til noen fakter eller annen negativ kroppsbruk.

Vekt

Ingen finner svært overvektige eller syltynne personer svært attraktiv. Spis derfor sundt og pass på at kroppen din ser velholdt og sunn ut. Regelmessig trim er et must i denne sammenheng.

Et lite tips i denne sammenheng er å se på hvilken vei stripene går når det gjelder valg av klesplagg: Vertikale striper virker slankende; horisontale striper virker motsatt. 

Du leser nå artikkelserien: Salgsåpningen

  Gå til neste / forrige artikkel i artikkelserien: << Visittkort – rolle i salg og relasjonsbyggingDin klesdrakt i kundemøter >>
    Andre artikler i serien er: 
 • Førsteinntrykket avgjør resultatet
 • Møt presist til kundemøte
 • Håndhilsing og håndtrykk
 • Visittkort – rolle i salg og relasjonsbygging
 • Fysisk utseende
 • Din klesdrakt i kundemøter
 • Bil og bilens betydning i salg
 • Møtested og plasseringen av møtedeltakerne
 • Åpningsreplikken i salg
 • Generelle råd knyttet til åpningen av salgssamtalen
 • Kjetil Sander
  Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.