Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

kvantitative intervjumetoderNår du har silet ut de mest aktuelle søkerne etter førstegangsintervjuet, går du grundigere igjennom de som står igjen.

Er det ingen som klart peker seg ut innkaller du til et annengangsintervju, hvor hensikten med intervjuet er å få en bedre bedømming av søkerens personlige forutsetninger for å klare jobben, samt avdekke personlighetstrekk som ikke er ønskelig å ha i organisasjonen/stillingen.

Hva er formålet med annengangsintervjuet?

Annengangsintervjuet skiller seg ut fra førstegangsintervjuet ved at vi går dypere inn i jobben og jobbsøkerens personlighet og kvalifikasjoner. Mens førstegangsintervjuet er å regne som en screening prosess, er annengangsintervjuet sitt mål å finne den rette personen til jobben blant de kvalifiserte fra førstegangsintervjuet. 


Hvor mange bør du innkalle?

Det finnes ingen fasitsvar her, da dette er avhengig av hvor mange kvalifiserte søkere du fant i første runde. Normalt kalles det inn rundt 3-5 personer til et annengangsintervju.

Hvordan gjennomføre annengangsintervjuet?

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.