Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Kombinatorikk er et område innen matematikken som går ut på å telle kombinasjoner av objekter i mengder som deles etter gitte regler. Denne artikkelen er gjengitt i store trekk fra Wikipedia som hadde skrevet en meget god artikkel om kombinatorikk.

Kombinatorikken inngår i den diskrete matematikken og er nært beslektet med sannsynlighetsteorien i og med at man trenger en metode å finne antall mulige utfall, og antall måter et bestemt utfall kan opptre, for å beregne sannsynligheten for det nevnte utfallet.

Typiske kombinatoriske spørsmål kan være hvor mange mulige lottorekker det finnes (kan være aktuelt hvis du ønsker å helgardere deg og lage et system som sikrer at du leverer alle mulige lottorekker for å være garantert å vinne førstepremien. Antall mulige lottorekker kan beregnes ved binomialkoeffisienten:

{\displaystyle {34 \choose 7}}= 5 379 616 mulige lottorekker

Permutasjoner og kombinasjoner

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.