Domene og webhotell fra OnNet.no

typografi

Hva er typografi?

Typografi er:

læren om bokstaver og grafiske elementer, og bruken av dem.

Det vil si:

  • behandling av bokstaver for å formidle et budskap eller et visuelt uttrykk
  • behandling av bokstaver i sammenheng med andre elementer (bilder og figurer),

Typografi er med andre ord en samlebetegnelse vi bruker for utforming og behandling av skrift, bokstaver og synlige elementer i grafisk- og visuelt design. Selv om mange forbinder typografi med regler for den estetiske utformingen av et budskap, er typografi først og fremst kommunikasjon. Typografiens formål er ikke bare å gi den grafiske- eller visuelle utformingen en distinkt profil som skiller budskapet ut fra konkurrerende budskap, men først og fremst sikre en god kommunikasjonsprosess. Det vil si overføre et budskap fra en sender til en mottaker.

I følge Wikipedia er typografi et håndverk som oppstod med boktrykkerkunsten på 1500-tallet med setting og trykking av tekst ved hjelp av ulike teknikker. Fagpersoner med typografisk utdannelse kalles typografer.

Opprindelse

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.