Kilder og kildebruk

Hvor finner jeg artiklenes kilder?

Hvem som har skrevet artikkelen finner du øverst i hver artikkel, under overskriften. Majoriteten av våre artikler er skrevet av Kjetil Sander. 

Hvilke andre kilder artikkelen bygger på står angitt nederst i hver artikkel under “Kilder:”.

Alle artikler er beskyttet av lov om opphavsrettigheter

Alle artiklene, artikkelseriene og e-bøkerene du finner på eStudie.no sine sider er beskyttet av lov om opphavsrett.

Bruk av eStudie.no sine artikler

Mange stiller oss følgende spørsmål:

– Kan jeg bruke eStudie.no som kilde for mine skoleoppgaver og forskningsprosjekt?

Svaret er:

– Ja du kan trygt bruke oss som kilde i dine akademiske oppgaver, så lenge du følger retningslinjene for kildevisning på denne siden.

Sensorer godkjenner i dag digitale kilder på lik linje som skriftlige kilder, så lenge kilden du oppgir kan sjekkes ved å gå til en tilgjengelig (offentlig) URL. For å være på den sikre siden anbefaler vi allikevel at du tar dette opp med skolen før du leverer oppgaven.

Hvor mye kan gjengis?

Det er ikke tillatt å gjengi artiklene i sin helhet, men det er lov å gjengi utdrag av dem i skoleoppgaver, forskningsrapporter, lærebøker og andre offentlig publikasjoner så lenge du følger våre regler for kildehenvisning.

E-bøker du kjøper og laster ned er ment for personlig bruk. Noe som betyr at det ikke er lov til å kopiere dem, verken digitalt eller på print, uten godkjennelse fra eStudie.no på forhånd.

Regler for kildebruk

Digitale medier:
Gjengis et utdrag eller brukes en artikkel som grunnlag for en egen artikkel i et digital medium skal eStudie.no angis som en klikkbar kilde. F. eks. slik:

Kilde:
Kjetil Sander, eStudie.no – (artikkelnavn)

Kildehenvisningen skal angis som en klikkbar link til original artikkelen, og uten “REL=NOFOLLOW” tag knyttet til linken og med en ankertekst hvor “eStudie.no” inngår.

Print medier:
For bruk i print (tykte) gjengis kilden slik:

Kilde:
Kjetil Sander, eStudie.no – (artikkelnavn), url)