Domene og webhotell fra OnNet.no

Vanskelige samtaler er hverdagskost for mange ledere, men også en del av jobben som mange gruer seg til. Dette kan føre til at konflikter får lov til å vokse seg større enn de behøver. Jo fortere vi tar samtalen, jo bedre er det.

Det finnes mange ”oppskrifter” på hvordan vi bør går frem, men det aller viktigste er at du er godt forberedt til en slik samtale, og at du ikke venter for lenge. 

Idebanken har på sidene sine gjengitt en modell fra Leif Pjetursson: «Når ledelse er kommunikasjon» som vi har utfylt litt. Denne utvidede modellen gjengir vi under:

Målsetning

I forberedelsene er dette viktig å tenke på følgende:

  • Sett deg et konkret mål. Hva ønsker du å oppnå med samtalen?

Velg et realistisk ambisjonsnivå. Hva kan du forvente å oppnå av resultater etter denne samtalen? Ikke sett urealistiske krav, verken til deg selv eller andre.

Forberedelse

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.