Domene og webhotell fra OnNet.no

I soliditetsanalysen kartlegges det om bedriften har økonomiske ressurser til å stå i mot fremtidige tap. Tap blir ført mot egenkapitalen og denne fungerer dermed som en sikkerhet mot fremtidige tap og konkurs. I denne forbindelse ser vi på selskapets anskaffelse og anvendelse av kapital, samt selskapets finansierinstruktur.

Den enkleste måten å skaffe seg oversikt over bedriftens finansieringstruktur er ta utgangspunkt i kundens balanse og utarbeide et finansieringskjema.

Skjemaet under er hentet fra Bedriftens økonomi – Kjell G. Hoff (1995) og viser både bedriftens kapitalanskaffelse og -anvendelse og hvor stor del av de enkelte eiendeler som er finansiert av langsiktig og kortsiktig kapital.

Finansiert ved kaptialanskaffelse

Anvendelse
av kapital
EiendelerKortsiktig gjeldLangsiktig gjeldEgen kapital
Kr%Kr%Kr%Kr%
Mest likvide omløpsmidler        
Minst likvide omløpsmidler        
Sum omløpsmidler        
Anleggsmidler        
Sum eieendeler / Totalkapital        

Hva er en god finansieringsstruktur ?

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.