Domene og webhotell fra OnNet.no

Begrepet paradigme ble lansert av Thomas S. Kuhn (1962) i ” The Structures of Scientific revolution”, og er et begrep som vi har valgt å definere som:

” En vitenskaps grunnleggende oppfattelse av hva som skal studeres, hvilke spørsmål som skal stilles, hvordan de skal stilles og hvilke regler som skal overholdes ved tolkningen av de innhentede svarene (Kalleberg-82)”

Paradigme er med andre ord vår holdning til eksisterende kunnskap, og er bygd inn i alt vi gjør. Vi kan si at et paradigme er den dominerende arbeids- og tenkemåten innen en vitenskap som drives i en bestemt periode.

Paradigmene blir ikke formulert eksplisitt fordi de representerer summen av en forskningspraksis innen et fagområde. Vitenskapelig erkjennelse går i sprang ved at et paradigme avløses av et annet (Halvorsen-93).

Ethvert forskningsarbeid preges av ubevisste og bevisste blokkeringer.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.