Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

God stemme er viktig, ikke bare for skuespillere, men for alle mennesker, for stemmen er det som skaper mellommenneskelig kontakt. Hvordan du fremfører budskapet og stemmebruken din har stor betydning for hvordan tilhørerne oppfatter budskapet og hvilken gjennomslagskraft argumentene får.

Pusten avgjør stemmens effekt

Spesielt er pusten essensielt når vi snakker om god stemmebruk, da pusten avgjør stemmens kraft og dybde. Ved å puste riktig kan vi få tilgang til en dypere stemme som både føles og høres mer troverdig og tydelig ut. Noe som er viktig å være klar over når vi skal holde viktige presentasjoner for en forsamling. Dette fordi forskning viser at vi i slike situasjoner har en tendens til å snakke med en pust som er plassert høyere oppe i overkroppen og med et stemmefokus fra halsen istedenfor å snakke fra magen og opp. I tillegg glemmer vi ofte å puste og ta de pausene som kreves for å få folk til å tenke. Noe som gjør at vi ikke får tilgang til det naturlige stemmeleie som gjør at vi fremstår troverdig.

Har du tenkt på at den mest selvsikre personen i rommet er han eller hun som har den roligste pusten? Pusten betydning kan ikke overdrives og er noe du bør tenke bevist på når du deltar på møter og skal holde presentasjoner.


12 snakkeregler

For å bruke stemmen din til å nå frem til møtedeltakerne med ditt budskap bør du alltid følge disse 12 snakkeregler når du deltar i et møte eller skal holde en presentasjon:

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.