IKT

Artikkelserier knyttet til fagområdet IKT. Artikkelseriene kan du lese som en lærebok, hvor neste artikkel bygger videre på den forrige og hvor du finner en innholdsfortegnelse i bunnen av hver artikkel. Klikk på den artikkelserien du ønsker å lese.

IKT

Informasjon

I denne artikkelserien går vi igjennom det defuse begrepet informasjon og de ulike formene for informasjon som finnes, samt hvilke modeller vi kan benytte oss for å kartlegge viktige sider ved informasjonen.

Antall artikler: 14 artikler

Databasedesign

Hva er databasedesign og hvordan gå frem for å designe en database? I denne artikkelserien går vi igjennom begrepet og fremgangsmåten du bør benytte deg av.

Antall artikler: 9 artikler

Informasjonssystem

I denne artikkelserien ser vi litt nærmere på hva ett informasjonssystem er, hva det består av og hvilke ulike former for informasjonssystemer som finnes.

Antall artikler: 31 artikler

Teknologi som kjerneprosess

I denne artikkelserien ser vi litt nærmere på bruken av teknologi som 1 av 4 kjerneprosesser i verdiskapningen, og hva du må tenke på og ta hensyn til i denne sammenheng.

Antall artikler: 11 artikler

Internett

Hva er Internett, hvordan virker nettet og hvordan kan vi bruke de ulike tjenestene som finnes på nettet? Deriblant hva kreves for å sette opp en nettside, e-postkonto, brannmur og lignende tjenester vi alle bruker på nettet.

Antall artikler: 28 artikler

wp-content/uploads/hvorfor-datasikkerhet.jpg

Datasikkehet

Hva er et virus, en hacker, malware og en brannmur? En artikkelserie som lærer deg alt du trenger å tenke på for å sikre dine data mot hackere, spammere og andre uvedkommende. Kjernekunnskap for alle som jobber i en bedrift idag, da alle har et ansvar i denne sammenheng.

Antall artikler: 23 artikler

wp-content/uploads/databehov-300x107.jpg

Big Data

Hva er big data og hvordan kan vi bruke big-data i vår egen forretningsdrift for å oppnå konkurransefortrinn? I denne artikkelserien ser vi nærmere på dette.

Antall artikler: 14 artikler

Personvern

Hvilke personvern regler gjelder og hvordan gå frem for å sikre at virksomheten ikke bryter disse reglene. I denne artikkelserien går vi igjennom nettopp disse spørsmålene.

Antall artikler: 15 artikler

TCP/IP nettverk

En gjennomgang av hva et TCP/IP nettverk er, hva det består av og hvordan det virker og brukes, enten vi snakker om et LAN eller WAN nettverk.

Antall artikler: 24 artikler

Kunstig intelligens

En kort innføring i kunstig intelligens og teknikkene som inngår i kunstig intelligens.

Antall artikler: 4 artikler

Digitalisering

En gjennomgang av hva digitalisering er og hvilke konsekvenser digitaliseringen har for våre organisasjoner og liv.

Antall artikler: 19 artikler