IKT

På denne siden finner du artikkelserier knyttet til fagområdet IKT.

Artikkelseriene kan du lese som en lærebok ved å starte med den første artikkelen og klikke til neste artikkel nederst på siden. Under hver enkelt artikkel finner du en fullstendig innholdsfortegnelse over alle artiklene i serien.

IKT

Big Data

wp-content/uploads/databehov-300x107.jpg

Hva er big data og hvordan kan vi bruke big-data i vår egen forretningsdrift for å oppnå konkurransefortrinn? I denne artikkelserien ser vi nærmere på dette.

Antall artikler: 14 artikler


Databasedesign

/wp-content/uploads/databaseManagement-300x221.jpg

Hva er databasedesign og hvordan gå frem for å designe en database? I denne artikkelserien går vi igjennom begrepet og fremgangsmåten du bør benytte deg av.

Antall artikler: 9 artikler


Datasikkehet

wp-content/uploads/hvorfor-datasikkerhet.jpg

Hva er et virus, en hacker, malware og en brannmur? En artikkelserie som lærer deg alt du trenger å tenke på for å sikre dine data mot hackere, spammere og andre uvedkommende. Kjernekunnskap for alle som jobber i en bedrift idag, da alle har et ansvar i denne sammenheng.

Antall artikler: 23 artikler


Informasjon

wp-content/uploads/informasjonskilder.jpg

I denne artikkelserien går vi igjennom det defuse begrepet informasjon og de ulike formene for informasjon som finnes, samt hvilke modeller vi kan benytte oss for å kartlegge viktige sider ved informasjonen.

Antall artikler: 14 artikler


Informasjonssystem

wp-content/uploads/informasjonssystemer-300x95.jpg

I denne artikkelserien ser vi litt nærmere på hva ett informasjonssystem er, hva det består av og hvilke ulike former for informasjonssystemer som finnes.

Antall artikler: 16 artikler


Internett

/wp-content/uploads/epost-300x169.jpg

Hva er Internett, hvordan virker nettet og hvordan kan vi bruke de ulike tjenestene som finnes på nettet? Deriblant hva kreves for å sette opp en nettside, e-postkonto, brannmur og lignende tjenester vi alle bruker på nettet.

Antall artikler: 28 artikler


Personvern

wp-content/uploads/gdpr-300x146.png

Hvilke personvern regler gjelder og hvordan gå frem for å sikre at virksomheten ikke bryter disse reglene. I denne artikkelserien går vi igjennom nettopp disse spørsmålene.

Antall artikler: 17 artikler


TCP/IP nettverk

wp-content/uploads/nettverk-2-300x169.jpg

En gjennomgang av hva et TCP/IP nettverk er, hva det består av og hvordan det virker og brukes, enten vi snakker om et LAN eller WAN nettverk.

Antall artikler: 23 artikler


Teknologi som kjerneprosess

wp-content/uploads/datamaskin-300x138.jpg

I denne artikkelserien ser vi litt nærmere på bruken av teknologi som 1 av 4 kjerneprosesser i verdiskapningen, og hva du må tenke på og ta hensyn til i denne sammenheng.

Antall artikler: 26 artikler