De magiske prosentsatsene for en grunder og investor

De magiske prosentsatsene for en grunder og investor

Hvor mange prosenter du som investor kontrollerer er et strategisk viktig spørsmål hvis du er en strategisk investor i selskapet som ønsker å sikre deg innflytelse i selskapet over tid.

I denne sammenheng er det en del prosentsatser som det er viktig å være klar over, hvis du driver et aksjeselskap eller er en strategisk investor som ønsker innflytelse, f.eks. i form av en styreplass. Legg her merke til at vi snakker om hvor stor andel av A-aksjene du må kontrollere, da det kun er A-aksjer som gir stemmerett på generalforsamling.

90,1% av aksjene = Rett til tvangsinnløsning

Kontrollerer du 90,1% av aksjene kan du tvangsinnløse de øvrige 10% av aksjonærene hvis ønskelig. Dette kan være viktig i situasjoner hvor du ønsker å ta selskapet av børs og/eller gjøre som selskapsformen.

66,7% av aksjene = Kvalifisert flertall

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander

Kjetil Sander

Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.