Kort om eStudie.no

2600+ fagartikler

eStudie.no har idag Norges største samling fagartikler på universitet og høyskolenivå. Her finner du over 2600 fagartikler

Les våre fag-artikler

Norges ledende e-læringsportal

eStudie.no ble etablert i 2001 og er idag Norges ledende e-læringsportal innen merkantile fag.

Artikkelserier

Artiklene er organisert i artikkelserier så du kan lese dem som en elektronisk lærebok.

Våre artikkelserier

Mer enn 1 million besøkende

Siden før 2010 har vårt årlige besøkstallet ligget over 1 million besøkende.

E-bøker

Last ned artikkelseriene som en ebok i PDF format og les dem offline.

Våre e-bøker

Navnebytte

Fra 2001 til 7 juni 2016 het vi Kunnskapssenteret.com, før vi skiftet til eStudie.no for å gjøre navnet kortere og enklere å huske.

Målgruppe

Vår målgruppen er studenter, lærere, forskere, markedsførere, ledere og andre som ønsker å lære:

  • Organisasjon og ledelse
  • Markedsføring og salg
  • Markedskommunikasjon
  • Markedsforskning og -analyse
  • Forbrukeratferd
  • Media lære
  • Økonomi
  • Stat og forvaltning
  • Strategi og utvikling
  • Utvikling av nettsteder og digitale tjenester

Innenfor disse merkantile fagområdene finner du idag over 2600 fagartikler (juni 2017) som dekker store deler av pensumet til norske høyskoler og universiteter innenfor ovennevnte fagområder.

Ansvarlig redaktør: Kjetil Sander

Kjetil Sander, ansvarlig redaktøreStudie.no er utviklet og drives på hobbybasis av Kjetil Sander (f. 18.10.68) som også er ansvarlig redaktør og forfatteren av alle artiklene, seriene og e-bøkerne du finner her.

Kjetil er formelt utdannet Diplom økonom & -markedsfører. Artiklene du finner her startet han på under sin utdannelse ved NMH/BI-Oslo. De har etterhvert vokst til å bli over 2.600 fagartikler og e-bøker innen portalens fagområder.

Etter å ha vært med på å etablere 14 ulike selskaper siden han var 20 år ser han på seg selv som en entrepenør og forretningsutvikler. Han startet sin yrkesliv som bokselger, før han ble salgssjef for et selskap som solgte trafikkreklame. Deretter var han med på å starte et selskap som solgte brukte kontormøbler og datamaskiner før han begynte på NMH/BI i 1993.

Under utdannelsen jobbet han som markeds- og administrasjonsjef for en nyetablert kyllingrestaurant kjede som raskt ble kjøpt opp av NorgesGruppen Servering ASA (NGS). De headhuntet han også til jobben som Markeds- og Systemsjef. En jobb han tiltro etter endte utdannelse i 1996. Her var han med på å kjøpe opp og strukturere 11 ulike restaurant og fastfood kjeder som dekket ulike markedsbehov og segmenter i serveringmarkedet. Hans jobb var å strukturere dem inn i NorgesGruppen`s konsernmodellen for å maksimere synergieffektene og stordriftsfordelene. I løpet av ett år var han med på å øke NGS sin omsetning fra MNOK 110 til MNOK 1,050. 

Etter å ha vært med på å hjelpe NorgesGruppen å komme inn i serveringsmarkedet valgte Kjetil å kaste seg på “.com bølgen” som da herjet. Først bisto han NGS sine konsepter å komme på Internett med egne nettsider, før han startet et e-handelselskap som utviklet nettbutikkløsninger næringslivet kunne leie og få driftet istedenfor å kjøpe og drifte sin egen nettbutikk.

Når “.com-bølgen” sprakk høsten 2002 kjøpte Kjetil og hans partner opp dette selskapet og omstrukturerte det til å bli et kombinert webbyrå og hosting-selskapet for SMB-markedet. Siden 2003 har han vært daglig leder for dette selskapet. Samtidig som han jobbet som investor, oppkjøper og grunder ved siden av. Bl.a. har han vært sterkt involvert i et telemarketing selskap som solgte annonser for 2 magasiner før det ble solgt til Hjemmet Mortensen Forlag, en klesforretning, 2 “spillbarer” som var Rikstoto kommisjonærer og som sendte travløp online på storskjerm til sine barkunder, samt et par utesteder. I sin rolle som hovedaksjonær og daglig leder i OnNet AS har han også vært ansvarlig for oppkjøpet av 7 konkurrenter siden 2004.

På hobbybasis har han drevet eStudie.no siden 2001 for å holde sin kompetanse oppdatert og videreutvikle den. I 2016 skrev han også pensumet for 4 nye kompetanse- og læringsmål for videregående skole (NDLA.no). 

3 av 4 sier vi holder et høyt faglig nivå

I vår egen spørreundersøkelse på siden våre svarte halvparten at artiklene våre holder et høyt faglig nivå, mens 25% mente vi var en av de beste nettstedene på Internett innenfor våre fagområder. 4/5 svarte at de brukte sidene våre som erstatning for kjernepensum og som tilleggspensum.

Det bør derfor heller ikke overraske noen at eStudie.no de siste 10 årene også har vært ett av de mest referte Internett kildene for Barchor og Masteroppgaver eller at en høy andel av våre abonnementer er professorer, lektorer, lærere på ulike nivåer i skolevesnet. Mange bruker artiklene våre også som en del av undervisningsmateriellet etter avtale med eStudie.no.

Kontakt oss

Fyll ut skjemaet for å sende en melding til redaksjonen.

Ditt navn

Din e-post

Melding

Hvordan finne og lese artiklene

Artiklene kan leses som frittstående enkeltartikler eller som en web-bok ved å følge artikkelserien artikkelen inngår i. Gjennom å benytte søkefunksjonen i toppen og bunnen av hver side kan du samtidig enkelt bruke eStudie.no som et oppslagsverk.

Les mer om hvordan finne og lese artiklene

Kildebruk

Les vårt reglement for kildebruk hvis du ønsker å bruke eStudie.no sine artikler som kilde for dine egne oppgaver, studier og rapporter.

Abonnement og medlemskap

Tegn et årsabonnement hvis du ønsker full tilgang til alle våre artikler og artikkelserier eller et medlemskap hvis du ønsker å laste ned alle alt i form av e-bøker.

Tegn abonnement eller medlemskap