Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Siden Guthenberg lanserte trykkekunsten i 1455 har mediesamfunnet vårt endret seg dramatisk. I denne artikkelen skal vi se på hva som har drevet denne utviklingen og hvordan denne utviklingen har skjedd.

Utviklingen skjer i bølger

Medieutviklingen, såvel Internasjonalt som nasjonalt, har gått i bølger. En utvikling som er i tråd med “bølgeteorien” til Schumpeter. En teori om økonomisk utvikling som har lært oss at det vil komme en industriell revolusjon som resulterer i et teknologisk paradigmeskifte omkring hvert 50-100 år. Et teknologisk paradigmeskifte som skjer ved at vi får en eller flere radikale innovasjoner som skaper en bølge av inkrementelle innovasjoner. I fremtiden forventes det at dette teknologiske paradigmeskifte vil komme stadig raskere p.g.a. den stadig økende utviklingstakten i samfunnet.

Figur – Paradigmeskiftene i kanalene


Boktrykkerkunsten og de grafiske mediene

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.